Förvandla din passion för e-sport till en kraft för förändring

Sverige står i frontlinjen av e-sportens globala rörelse, kända för våra framstående lag, legendariska e-sportidrottare och några av planetens mest spektakulära e-sportevenemang. Men bakom dessa framgångar ligger dedikerade individer som arbetar outtröttligt för att forma sportens framtid.

Med Riksidrottsförbundets beslut att välja in Svenska E-sportförbundet som medlem och därmed även erkänna e-sport som en idrott i Sverige så står förbundet inför en resa att etablera organiserad svensk e-sport i hela landet. Här kan du läsa förbundets strategi 2025.

Svenska E-sportförbundet söker därför dig som vill engagera dig!

Vill du vara en del av den drivkraft som gör svensk e-sport ännu starkare, mer inkluderande och framgångsrik hemma och på den globala scenen? Fundera på att engagera dig ideellt i något av våra centrala organ - förbundsstyrelsen, disciplinnämnden eller valberedningen. Ditt engagemang kommer att forma sportens framtid och säkerställa att Sverige fortsätter att skina som en ledstjärna i e-sportvärlden.

Framförallt söker vi personer med juridisk bakgrund och intresse för e-sport som vill bidra till uppbyggnaden av förbundets disciplinnämnd. Disciplinnämnden är fristående förbundsstyrelsen och ska hantera bestraffningsärenden samt bidra till att förebygga dessa med kunskapsunderlag inom e-sportrörelsen.

Vid vår stundande förbundsstämma i november kommer medlemmarna fatta beslut om vilka som de har förtroende för att leda arbetet i respektive organ.

Är du redo att vara med och bidra? Skicka in din intresseanmälan här innan den 15:e oktober så återkommer valberedningen till dig.

Befintliga kandidater har meddelat följande:

Förbundsstyrelsen
Ordförande - Sammi Kaidi - ställer upp för omval
Ledamot 1 - Tomas Eriksson - ställer upp för omval
Ledamot 2 - Jonas Öberg - ställer ej upp för omval
Ledamot 3 - Ole Jansson - ställer upp för omval
Ledamot 4 - vakant

Valberedningen
Ordförande - Magnus Jonsson - ställer upp för omval
Ledamot 1 - Amanda Palmgren - ställer upp för omval
Ledamot 2 - Alexander Ferm - ställer upp för omval

För att en kandidat ska kunna vara aktuell för ny- eller omval så behöver minst en förening nominera denne. Kontakta valberedningen för eventuella frågor på valberedning@svenskesport.se